Kotliček (sač) Camp Chef Deluxe set




Dutch Oven iz litega železa je znan po tem, da v njem pripravljamo nekatere najbolj okusne jedi. Seveda pa v tem kotličku ni treba kuhati samo mesa. Poleg tipičnih možnosti priprave, kot so kuhanje na pari, dušenje ali praženje, lahko v tem litoželeznem kotličku pripravite tudi narastek ali enolončnico.


Toda uporaba se s tem še ne konča. V njem lahko celo spečete kruh ali pecivo. Za posebne priložnosti pa v kotličku lahko pripravite tudi jedi izpod peke. Pokrov ima na zgornji strani tri nogice, tako da ga lahko uporabimo tudi kot grelno ploščo ali posodo, če ga obrnemo na glavo. Na zunanji strani je na vrhu tudi obodni rob, tako da oglje, nameščeno na pokrovu, ne more zdrsniti navzdol, ko ga dvignemo. V tem primeru lahko posodo uporabimo kot sač in v njem pripravimo okusne jedi izpod peke. Za enostavno odpiranje pokrova je nameščen ročaj, kjer se zapne kavelj s katerim enostavno dvignete pokrov, ne da bi se opekli.

Pri kuhanju z deluxe kotličkom se bo vaš meni še razširil, saj ima pokrov še dodatno funkcijo. Preprosto ga obrnete in na njem pripravite jajca, slanino ali palačinke, nato pa pokrov namestite in začnite kuhati svojo najljubšo jed za naslednji obrok.

Kot smo že omenili, je kotliček izdelan iz masivnega litega železa, ki je bil v tovarni že predhodno obdelan in je pripravljen za takojšnjo uporabo. Tako lahko začnete kuhati takoj. Po uporabi kotliček obrišite samo s krpo in toplo vodo, nato pa ga premažite z običajnim gospodinjskim oljem. V ta namen uporabite običajno sončnično ali repično olje. Oljčnega olja v ta namen ne uporabljamo, saj ob naslednjem segrevanju postane smolnato in tako lonec postane neuporaben. Premaz z oljem ščiti kotliček pred zunanjimi vplivi in korozijo. Tako boste lahko dolgo časa uživali v kotličku/saču Camp Chef.

Set vsebuje posodo, pokrov ter kavelj za dvigovanje pokrova! Transportna torba je dodatna oprema!

Cena za fi 36cm: 129 Akcija:109€

Cena za fi 30cm: 109€ Akcija:99€

Cena za fi 26cm: 99€ Akcija: 89€

 

Imate vprašanje oz. želite več informacij?