Keramični žar Monolith Junior PRO 2.0 model 2021

keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-01.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-02.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-03.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-04.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-05.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-06.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-07.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-08.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-09.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-10.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-11.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-12.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-13.jpg
previous arrow
next arrow
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-01.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-02.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-03.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-04.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-05.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-06.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-07.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-08.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-09.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-10.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-11.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-12.jpg
keramicni-zar-monolith-junior-pro-2-13.jpg
previous arrow
next arrow

Keramični žar Monolith Junior PRO 2.0 (z vozičkom) temelji na tisočletja starem kamado principu, ki velja za idealno metodo peke na žaru. Žar je nastal iz čiste strasti do peke na žaru in prav to prenaša naprej, saj združuje prednosti kamnite peči in klasičnega žara na oglje. Tako vam ponuja možnost počasne indirektne peke, dimljenja, kuhanja, pečenja, praženja, dušenja… Skratka z Monolithom boste vedno dosegli popoln rezultat.

Kompaktna izvedba Monolith Junior PRO 2.0 je s premerom rešetke 33cm poleg modela Monolith ICON najmanjši model iz naše ponudbe. Njegova velikost je idealna za uporabo na balkonu ali v kampu. Zaradi svoje velikosti je zelo priljubljen tudi v profesionalnem gostinstvu. S težo 43 kg je enostaven za prevoz. Monolith Junior PRO 2.0, dopolnjen z dodatki, kot so litoželezna rešetka ali kamen za pico, ponuja popolno kuharsko doživetje.

Dobavljivost: Na zalogi.

Cena: 999

Akcijska cena: 899

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


keramicni zar oglje monolith classic pro sestava

Deflektorski kamen

Z deflektorskim kamnom lahko zaščitite hrano pred neposredno vročino žerjavice in pri nizkih temperaturah počasi pečete večje kose mesa ali perutnine. Lahko pa MONOLITH uporabite kot kamnito peč za peko kruha in pice! Zaradi svoje edinstvene učinkovitosti žar potrebuje zelo malo energije za ustvarjanje in vzdrževanje želenih temperatur. Pri počasni indirektni peki boste porabili samo 3kg oglja v 24 urah.

To pomeni tudi, da je potrebnega zelo malo kisika, saj je gibanje zraka minimalno. Meso se zato ne izsuši in ostane sočno. Če želite samo na hitro pripraviti 2 steaka, to ni noben problem, saj učinek dimnika pomeni, da oglje zelo hitro zažari. Steake sedaj pecite na močnem ognju in nato zaprite odprtine za regulacijo zraka. Zahvaljujoč izjemno dobremu tesnjenju žara in kurišča žerjavica v zelo kratkem času ugasne in preostanek oglja je mogoče uporabiti za naslednjo peko. Edinstven sistem za dodajanje sekancev pa bo dodal hrani tipičen dimljen BBQ okus, brez dvigovanja pokrova. Lesne sekance položite na tirnico in jih potisnete neposredno v zgorevalno komoro skozi odprtino, predvideno v ta namen. Monolit je sestavljen iz izredno toplotno odporne keramike in nerjavečega jekla.

S serijo Pro 2.0 model 2021 je Monolith Junior dobil doslej največjo posodobitev naših modelov Kamado: naš kompaktni večnamenski stroj smo opremili s tečaji Monolith Icon. Seveda, tako kot vsi drugi modeli žara, je tudi junior dobil novo, izboljšano tesnilo iz steklenih vlaken, vključno z visokokakovostnimi kovinskimi trakovi, sodobnim ventilom za odzračevanje iz litega železa in fiksno vgrajenim adapterjem, tako da je vedno pripravljen na vgradnjo Guru BBQ (krmilnik za nadzor temperature).

Za enostaven transport je žar Monolith Junior dobavljen na stabilni podlagi. Ta ima vrtljiva kolesa na vsaki od treh nog, od katerih se dva lahko zakleneta.

Lastnosti:

  • NOVO: tesnilo pokrova iz nerjavečega jekla in steklenih vlaken zagotavlja nepredušen sistem, kar omogoča natančen nadzor temperature
  • NOVO: tečaj pokrova za posebej enostavno odpiranje in zapiranje
  • NOVO: BBQ Guru adapter je že standardno vgrajen - možnost namestitve BBQ-Guru opcije (elektronsko krmiljenje temperature)
  • NOVO: Izpušni ventil je zavarovan pred naključnim odpiranjem
  • Snemljiv pokrov za možnost uporabe velike jeklene plošče
  • Posebej učinkovit: 2,5-3 kg oglja za kuhanje pri nizkih temperaturah do 24 ur.
  • Rešetka iz nerjavečega jekla
  • Deflektorski kamen
  • Sistem za dodajanje lesnih sekancev iz nerjavečega jekla omogoča doziranje aromatičnih sekancev in s tem ustvarjanje okusnih arom dima
  • Premer rešetke za žar: približno 33 cm
  • Temperaturno območje je med 70 °C in 400 °C.
  • Zaradi izredno temperaturno obstojne keramike in uporabe visokokakovostnega nerjavečega jekla je monolit zelo enostaven za nego in omogoča uporabo tudi pozimi.
  • Ročaj pokrova iz bambusa
  • Stojalo za žar na kolesih z zavoro
  • Široka paleta dodatne opreme za dodatne možnosti peke
  • Teža približno 43 kg
  • Barva črna ali rdeča

Visokokakovostni in robustni materiali za dolgo življenjsko dobo keramičnega žara Monolith

Žar MONOLITH je tradicija. Že več kot 3000 let se keramični žar uporablja za kuhanje, peko na žaru in dimljenje. V sedemdesetih letih se je keramični žar razvil iz stoletja znanega Mushikamada in začel svojo pot do uspeha.

Žar MONOLITH je izdelan iz izjemno toplotno odporne keramike in visokokakovostnega nerjavečega jekla. Zaradi zelo dobre izolacije težke keramike in genialne regulacije dovoda zraka lahko nadzorujete temperaturo v MONOLITU, za razliko od katere koli druge vrste žara. Zaradi dobrih izolacijskih lastnosti keramike se toplota v žaru zadržuje ure in poraba oglja je približno 25-50% manjša kot pri običajnih žarih. Prav tako zelo hitro dosežemo temperaturo kuhanja.

Izredno temperaturno odporna keramika in uporaba visokokakovostnega nerjavečega jekla omogočata uporabo žara Monolith v katerem koli letnem času in ob vsakem vremenu.

Zaradi zelo visokih temperatur, ki jih je mogoče doseči, se monolit praktično samočisti. Preprosto temperaturo po zaključeni peki povišajte na maksimum. Potem lahko ostanke pepela in ostanke zgorele maščobe preprosto odstranite s ščetko.

Monolith daje različne dolžine garancije za različne dele žarov, pri čemer jamči, da so vsi  deli brez napak v materialu pri proizvodnji in obdelavi.

  • Za vse keramične sestavne dele dajemo 10-letno garancijo
  • Za vse kovinske komponente prejmete 5-letno garancijo
  • Za vso dodatno opremo imate 1 leto garancije

Dodatna oprema