Keramični žar na oglje Monolith Classic GURU PRO 2.0 model 2021

keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-02.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-03.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-04.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-05.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-06.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-07.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-08.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-09.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-10.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-11.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-12.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-13.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-14.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-15.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-16.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-17.jpg
previous arrow
next arrow
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-02.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-03.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-04.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-05.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-06.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-07.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-08.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-09.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-10.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-11.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-12.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-13.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-14.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-15.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-16.jpg
keramicni-zar-oglje-monolith-classic-guru-pro-17.jpg
previous arrow
next arrow

Keramični žar Monolith Classic GURU PRO 2.0 (z vozičkom in stranskimi policami) ponuja neskončne kulinarične možnosti in edinstveno izkušnjo žara z igro ognja. Monolith ni le posebej učinkovit žar na oglje, temveč tudi krušna peč, smoker, pečica ali teppanyaki žar. Kuhanje, pečenje, dušenje, dimljenje ali pečenje na žaru poteka brez napora in z največjim udobjem.

Serija Monolith Pro 2.0 postavlja nove standarde pri keramičnih žarih. Novi izboljšani detajli ponujajo še več udobja, vzdržljivosti in prilagodljivosti kot serija Pro 1.0.

Posebna izvedba Guru je bila razvita v sodelovanju z BBQ Guru, ameriškim partnerjem podjetja Monolith, od običajne izvedbe Classic Pro  2.0 pa se razlikuje le po vgrajenem ventilatorju.

Kaj je novega pri najnovejšem modelu Monolith Pro Serije 2.0 

Vse bistvene lastnosti najbolj prodajanega žara so ostale nespremenjene, vključno z edinstvenim Smart grid sistemom rešetk, kjer boste lahko pekli več jedi in prilog na 4 različnih višinah hkrati in koristili indirektno peko do popolnosti. Posodobitve zajemajo majhne a ključne podrobnosti:

 • Nov sistem tečajev: točko vrtenja pokrova smo pomaknili tako, da je pokrov mogoče odpreti s še manj truda. Poleg tega pokrov zaradi lastne teže tesni bolje kot kdaj koli prej.
 • Novo tesnilo: iz nerjavečega jekla in steklenih vlaken za daljšo obstojnost in enostavno čiščenje
 • Nov odzračevalni pokrov: novi revidirani ventil iz litega železa usmerja dim navpično in ponuja še večjo stabilnost zahvaljujoč drsnemu sistemu
 • Guru-ready: vsi keramični žari nove serije Pro 2.0 že imajo fiksno integriran adapter za BBQ Guru. Montaža adapterjev ni več potrebna, potrebujete le enega od dodatnih BBQ Guru krmilnikov (DynaQ ali UltraQ)

Monolith Classic PRO 2.0 je najbolj priljubljen žar iz ponudbe Monolith. In to s tehtnim razlogom.


Cena: 1899

Cena: 1899

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


keramicni zar oglje monolith classic pro sestava

Bistvene prednosti keramičnega žara Monolith Classic GURU Pro 2.0 model 2021:

 • Vključuje fiksno vgrajen ventilator BBQ Guru, ki ga je mogoče uravnavati z enim od krmilnikov, ki so na voljo kot dodatna oprema (možnost različnih opcij)
 • Smart Grid sistem omogoča peko na 4 različnih nivojih ter možnostjo direktne in indirektne peke hkrati
 • Za vse kulinarične projekte: žar, praženje, dušenje, pečenje, dimljenje in kuhanje z žarom
 • dvodelni deflektorski kamen, dvodelni pladenj za maščobe, dvodelna rešetka za žar so del standardne opreme
 • deljena košara za oglje iz nerjavečega jekla znatno izboljša pretok zraka in omogoča nastavitev dveh temperaturnih con. Nastali pepel pade skozi rešetke in ne zamaši dovoda zraka.
 • Temperaturno območje od približno 70 °C do 400 °C
 • Posebej učinkovit: 2,5-3 kg oglja za kuhanje pri nizkih temperaturah do 24 ur.
 • 5-delno kurišče zmanjšuje napetosti v materialu in popolnoma preprečuje nastanek razpok.
 • Vključno z lopatico za pepel in dvigalko rešetke
 • Sistem za dodajanje lesnih sekancev iz nerjavečega jekla omogoča doziranje aromatičnih sekancev in s tem ustvarjanje okusnih arom dima
 • Tesnilo pokrova iz nerjavečega jekla in steklenih vlaken zagotavlja nepredušen sistem, kar omogoča natančen nadzor temperature
 • Tečaj pokrova za posebej enostavno odpiranje in zapiranje
 • Litoželezni pokrov ventila z drsnim sistemom za enostavno upravljanje in večjo stabilnost
 • Stranske mizice iz bambusa
 • Kakovosten, stabilen voziček iz prašno lakiranega jekla
 • Ročaj pokrova iz bambusa
 • 4 vrtljiva kolesa (2 se zakleneta)
 • Premer rešetke za žar: približno 44 cm
 • Dimenzije žara z okvirjem in stranskimi policami (Š x V x G): približno 120 x 120 x 71 cm
 • Teža: približno 115 kg
 • Barva: črna

Izbor tehničnih prednosti bi težko še dopolnili. Keramični žar na oglje Monolith Classic GURU PRO 2.0 je prava klasika s premerom rešetke 44 cm, zato je kot nalašč za družino, pa tudi za peko večjih in manjših količin hrane.

Posebnost keramičnega žara Monolith Classic verzija GURU PRO 2.0

Keramični žar Monolith nudi možnost samodejnega uravnavanja temperature s pomočjo elektronskega krmiljenja. Zato ima model GURU v keramiko že vgrajen adapter z integriranim ventilatorjem. Temperaturo žara določa temperaturni senzor in ga preko kabla posreduje krmilniku. Ta nadzoruje vgrajen ventilator, ki uravnava žerjavico s količino vpihanega kisika. Krmilnik samodejno zazna tudi, kdaj se pokrov odpre in takrat ustavi dotok zraka.

Vse, kar morate storiti je, da naročite dodaten BBQ Guru Set, ki je sestavljen iz krmilnika, priključnega kabla od ventilatorja do regulatorja in seveda temperaturnih sond in že lahko začnete. Montaža je zelo enostavna in še posebej priročna. Za različne potrebe so na voljo različni krmilniki BBQ Guru.

Monolith kurišče in smoker sistem za maksimalno udobje

Večdelno kurišče Monolith Classic vsebuje inox osnovni okvir, v katerem je pet keramičnih delov. Sistem zmanjšuje tveganje razpok v keramiki in tako zagotavlja dolgo življenjsko dobo kurišča. Po potrebi lahko zamenjate tudi posamezne segmente.

Osnovni kovinski okvir vključuje tudi posebej praktičen sistem za zbiranje pepela, ki ga lahko hitro in priročno izpraznite z lopatico za pepel, ki je vključena v dobavo.

Izboljšajte svoje specialitete z žara z najboljšimi aromami dima in uživajte v pravih dimljenih specialitetah. Integrirana tirnica za polnjenje lesnih briketov ponuja priročen način za vstavljanje materiala za dimljenje neposredno v žerjavico, ne da bi pri tem morali odpreti pokrov.

Zrakotesni sistem zagotavlja enakomerne temperature v Monolithu

Vsi sestavni deli keramičnega žara Monolith so že v osnovi zasnovani za zanesljiv nepredušen sistem. Kakovostno in natančno tesnilo ter ventil s pokrovom iz litega železa zagotavljata natančen nadzor temperature v keramičnem žaru brez nihanj.

Zahvaljujoč izjemno dobremu tesnjenju oglje ne bo le zgorelo v zelo kratkem času, ampak bo zgolj ugasnilo. Preprosto zaprite dovod zraka in ventil in oglje bo kmalu ugasnilo. Oglje lahko tako uporabite za naslednje pečenje.

keramicni zar oglje monolith classic pro sestava
keramicni zar oglje monolith classic pro sestava

 1. Direktno pečenje
 2. Indirektno pečenje
 3. Krušna peč

Sistem Smart Grid Classic Pro 2.0

S premerom rešetke 44 cm je Monolith Classic Pro 2.0 prva izbira za peko na žaru, pečenje, dimljenje in kuhanje. S sistemom Smart Grid ohranjate popolno prilagodljivost pri pripravi obrokov - po potrebi na 4 nivojih.

Inovativni sistem omogoča uporabo razdeljenih površin žara na različnih nivojih. Rešetka za žar je na sredini razdeljena tako, da lahko na površino žara položite le polovico rešetke. Enako velja za rešetke iz litega železa, deflektorske kamne, litoželezne plošče in pladnje za zbiranje maščobe iz nerjavečega jekla. Tako lahko hkrati uporabljate direktno ter indirektno cono za peko različnih vrst jedi.

Deflektorski kamen in pladenj kamor se odceja maščobe sta toplotno ločena, kar znatno zmanjša tveganje za vnetje (požar) maščobe.

Smart Grid sistem dopolnjuje inovativen "pajkov ročaj", s katerimi je mogoče celoten sistem v enem kosu odstraniti iz keramičnega dela.

Visokokakovostni in robustni materiali za dolgo življenjsko dobo keramičnega žara Monolith

Žar MONOLITH je tradicija. Že več kot 3000 let se keramični žar uporablja za kuhanje, peko na žaru in dimljenje. V sedemdesetih letih se je keramični žar razvil iz stoletja znanega Mushikamada in začel svojo pot do uspeha.

Žar MONOLITH je izdelan iz izjemno toplotno odporne keramike in visokokakovostnega nerjavečega jekla. Zaradi zelo dobre izolacije težke keramike in genialne regulacije dovoda zraka lahko nadzorujete temperaturo v MONOLITU, za razliko od katere koli druge vrste žara. Zaradi dobrih izolacijskih lastnosti keramike se toplota v žaru zadržuje ure in poraba oglja je približno 25-50% manjša kot pri običajnih žarih. Prav tako zelo hitro dosežemo temperaturo kuhanja.

Izredno temperaturno odporna keramika in uporaba visokokakovostnega nerjavečega jekla omogočata uporabo žara Monolith v katerem koli letnem času in ob vsakem vremenu.

Zaradi zelo visokih temperatur, ki jih je mogoče doseči, se monolit praktično samočisti. Preprosto temperaturo po zaključeni peki povišajte na maksimum. Potem lahko ostanke pepela in ostanke zgorele maščobe preprosto odstranite s ščetko.

Monolith daje različne dolžine garancije za različne dele žarov, pri čemer jamči, da so vsi  deli brez napak v materialu pri proizvodnji in obdelavi.

 • Za vse keramične sestavne dele dajemo 10-letno garancijo
 • Za vse kovinske komponente prejmete 5-letno garancijo
 • Za vso dodatno opremo imate 1 leto garancije

Dodatna oprema