UltraQ krmilnik Monolith za žar Guru (Bluetooth / Wi-Fi nadzor temperature)

krmilnik-za-zar-ultraq-02.jpg
krmilnik-za-zar-ultraq-03.jpg
krmilnik-za-zar-ultraq-04.jpg
krmilnik-za-zar-ultraq.jpg
previous arrow
next arrow
krmilnik-za-zar-ultraq-02.jpg
krmilnik-za-zar-ultraq-03.jpg
krmilnik-za-zar-ultraq-04.jpg
krmilnik-za-zar-ultraq.jpg
previous arrow
next arrow

Popolnoma avtomatsko krmiljenje keramičnega žara zagotavlja maksimalno udobje, zlasti pri dolgotrajni peki. Komplet UltraQ ne vključuje ventilatorja, saj je ta že vgrajen v keramični žar pri vseh izvedbah Guru. Priložen je ustrezen spiralni kabel za priključitev ventilatorja na regulator.

Lastnosti UltraQ:

  • Samodejni nadzor temperature v keramičnem žaru Monolith prek ventilatorja BBQ Guru
  • Upravljanje preko Bluetooth aplikacije
  • Nadzor preko WiFi tudi kadar ste na poti
  • Možno tudi ročno upravljanje
  • LED prikazovalnik za dodaten prikaz temperatur
  • Vizualni prikaz stanja: patentiran 15-barvni obroč LED Q-light v trenutku zasveti ali utripa, odvisno od trenutnega stanja temperature in ventilatorja
  • Senzor za hrano in žar, primeren za pomivanje v pomivalnem stroju, nadzira vaš žar in uravnava temperaturo, dokler ni dosežena vnaprej nastavljena temperatura senzorja za hrano
  • Možnost priključitve do 3 senzorjev temperature hrane
  • Zazna odprt pokrov za zmanjšanje temperaturnih nihanj
  • Patentiran "RampMODE" znižuje temperaturo žara, da prepreči "prepečenje"
  • Območje uporabe od 0 do 246 stopinj Celzija
  • Vključno z magnetnim držalom (odstranljiv)
  • Idealno za vse Monolith Classic in LeChef Guru Edition žare (z vgrajenim ventilatorjem)

Cena: 399

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


krmilnik za zar ultraq 04

Popoln nadzor nad temperaturo žara

Če želite doseči popolne rezultate peke na žaru, je potrebno zagotoviti optimalne pogoje. V svetu žarjenja to pomeni stalne nizke temperature v daljšem časovnem obdobju brez večjih temperaturnih nihanj. Ne glede na to, ali ste začetnik ali mojster žara - ta dva dejavnika sta vedno največji izziv pri peki na žaru. Če dlje časa pečete pri stalno nizki temperaturi okoli 110 °C, se kosi mesa, ki jih je sicer težko speči, spremenijo v sočne, mehke dobrote z neprimerljivo aromo žara!

To se zgodi, kadar se vezivno tkivo pri temperaturi 50 °C pretvori v želatino, ne da bi se hrana pri tem izsušila. Meso postane krhko, zelo mehko in ohrani svojo sočnost. Ta postopek je znan tudi kot kuhanje pri nizkih temperaturah.

V običajni kuhinjski pečici lahko temperaturo običajno nastavimo neposredno digitalno in ostane enaka skozi celoten postopek pečenja. Težava pri žarih na oglje pa je, da je nadzorovanje temperature med peko in dimljenjem zelo težko, oziroma skoraj nemogoče. Vir toplote je podvržen preveč vplivom, zaradi česar temperatura nenehno niha. Prav zaradi tega je pogosto rezultat žarjenja žilava, suha hrana in seveda razočaranje.

Ravno zaradi omenjenih težav je BBQ Guru ustvaril nekaj, česar prej ni bilo mogoče! Z BBQ Guru imate popoln nadzor nad temperaturo žara kot v moderni pečici.


Regulator temperature z LED zaslonom nadzoruje ventilator BBQ Guru, ki je že vgrajen v vaš Monolith žar in tako neodvisno uravnava temperaturo v žaru. Nadzor in regulacija temperature se izvaja preko Bluetooth ali WiFi povezave z aplikacijo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku (IOS + Android). Zahvaljujoč funkciji v oblaku (Cloud) lahko nadzorujete in spremljate UltraQ kadar koli, tudi ko ste na poti.

V nasprotju z DynaQ ima krmilnik UltraQ LED zaslon, ki prikazuje temperature. Na napravi vgrajen svetlobni trak prikazuje tudi trenutno stanje žara s pomočjo različnih barv in utripajočih signalov.

Če obroč sveti modro, je trenutno stanje temperature še vedno pod ciljno temperaturo, ki ste jo nastavili. Takoj ko se to doseže, se barva spremeni iz modre v rdečo.

Nasvet: Če je temperatura v želenem območju in ventilator deluje, da ohranja temperaturo, bosta leva in desna stran svetlobnega obroča začeli utripati rdeče. Tako enostavno vidite, da UltraQ zanesljivo opravlja svoje delo. Ko bo utripanje pogostejše in konstantno, bo morda potrebno dodatno oglje.

Vsi ventilatorji so opremljeni z nastavljivim blažilnikom in aluminijasto šobo. Blažilnik (drsna loputa) se lahko popolnoma zapre, če želite žerjavico popolnoma ugasniti. Ta funkcija omogoča natančne nastavitve na osnovi prepiha, ki vpliva na temperaturo žara med izklopom ventilatorja.

Za hiter zagon popolnoma odprite loputo. Za nižje temperature ali počasno pečenje pa zaprite polovico do dve tretjini odzračevalne lopute.

Sonde, priložene UltraQ, so narejene iz natančnega termičnega materiala iz nerjavečega jekla. Ožičenje termočlenov ima pleteni oklep s teflonsko izolacijo, odporno proti vlagi in dimu, ki je zasnovana za stacionarne temperature do 260 stopinj.

Patentirani magnetni nosilec 5-1

UltraQ je potrebno namestiti v stabilen položaj. Krmilnik lahko obrnete v katero koli smer in ga zaklenete pod poljubnim kotom.

Krmilnik mora biti zaščiten pred vremenskimi vplivi!

krmilnik za zar 05