Keramični žar Yakiniku LARGE kamado solo basic 49 cm

Proizvajalec: Yakiniku
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-1.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-2.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-3.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-4.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-5.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-6.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-7.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-8.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-9.jpg
previous arrow
next arrow
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-1.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-2.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-3.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-4.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-5.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-6.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-7.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-8.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-9.jpg
previous arrow
next arrow
Kamado LARGE YAKINIKU® je idealen kamado, če želite skupino prijateljev ali celotno družino presenetiti z okusnim obrokom. Z 49 cm veliko rešetko lahko brez težav pripravite več jedi hkrati.

Kamado LARGE ni brez razloga eden najbolj priljubljenih modelov v seriji. Za ljubitelje žara, ki imajo radi raznolikost in prilagodljivost, je to idealna izbira.

Pri tej solo osnovni različici prejmete le kamado žar brez stojala ali stranskih mizic, zato je ta kamado zelo primeren za vgradnjo v letno kuhinjo. Vendar je namizno stojalo nujno potrebno. To stojalo zagotavlja varno razdaljo med pohištvom in kamadom ter preprečuje nezaželene opekline na lesu. Bi raje imeli kamado s stranskimi mizicami in/ali podstavkom? Potem si oglejte naše druge modele ali pa ta model enostavno razširite z ločenimi sestavnimi deli.

Lastnosti:

  • Število oseb 6-8
  • Doživljenjska garancija *
  • Velikost 19" ≈ 49 CM.
  • Premer 56,1 CM
  • Površina žara v cm2 1885,74 CM²
  • Širina 56,1 CM
  • Globina 69,6 CM
  • Višina 83 CM
  • Teža: 70Kg
  • EAN 8720364495800

* Garancija na keramiko

Cena: 1190

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


YAKINIKU Kamado large je najbolj priljubljen model v seriji. Z žarom te velikosti lahko brez težav postrežete veliko skupino prijateljev ali celotno družino.

Kamado je pravzaprav celotna kuhinja v enem izdelku. Na njem lahko pečete indirektno, hitro zapečete meso ali celo spečete pico. Dve zračni odprtini omogočata enostavno nastavitev temperature. Na začetku do konca odprite oba drsnika na vrhu in dnu in videli boste, da se bo temperatura postopoma povečevala. Pomembno je, da kupola najprej doseže temperaturo 180 stopinj, preden dodate dodatke. Po tem se bo kamado nekoliko ohladil, vi pa lahko s pomočjo dovoda zraka nastavite želeno temperaturo. Za peko pice je na primer idealna temperatura 300 stopinj. Če želite rebrca peči dlje časa, vam bo morda bolj ustrezala temperatura od 120 do 130 stopinj.

Izbira med ribjimi, mesnimi ali vegetarijanskimi jedmi ni več težavna, saj lahko kamado large popolnoma prilagodite svojim željam. Kamado LARGE lahko preprosto nadgradite profesionalnim kompletom, ki ga sestavljajo: večnivojska rešetka, polkrožne rešetke in polkrožni deflektorji toplote. S profi kompletom imate takoj na voljo vse, kar potrebujete za kuhanje na neposrednem in posrednem ognju. Na indirektnem ognju lahko hitro skuhate ali popečete kose mesa. Na posrednem ognju se meso lahko kuha dlje, tako da vedno dosežete željeno kakovost. Ta način kuhanja lahko uporabljate tudi v kombinaciji z litoželezno rešetko, ki je posebej zasnovana za kamado LARGE. Ta pripomoček zagotavlja zelo lep odtis žara na mesu. Te črte ne zagotavljajo le odličnega okusa, temveč tudi ohranijo vse sokove v mesu. Obstaja tudi možnost kuhanja v kombinaciji s ploščo Teppanyaki. Ta plošča se pogosto uporablja v japonski kuhinji in dobro ponazarja to prefinjeno tehniko kuhanja. Na plošči iz nerjavečega jekla lahko hkrati pripravljate vse jedi: meso, perutnino, ribe ali zelenjavo. Odločitev je vaša!

Lahko pa uporabite tudi kamen za pico in kamado preprosto spremenite v pravo peč za pico.

S podstavkom in stranskimi mizicami lahko kamado preprosto postavite tudi na druga mesta na vrtu. Stranske mizice seveda povečajo prostor za shranjevanje, tako da imate vedno dovolj prostora za: pribor, dodatno meso ali dobro pivo.




Model LARGE je standardno opremljen s posodo za pepel in košaro za oglje za enostavno odstranjevanje pepela in oglja. Skratka, s kamadom YAKINIKU® ne dobite le visokokakovostnega izdelka, temveč tudi razkošen videz za vaš vrt ali letno kuhinjo. Tako kot pri XLARGE lahko tudi pri LARGE površino žara preprosto povečate z dodatno dvignjeno mrežo (ta mreža ni vključena v ta komplet). Dodatna dvignjena mreža zagotavlja dodatnih 70 % površine. Tako ločevanje med različnimi vrstami hrane še nikoli ni bila enostavnejša.

Odprtina na spodnji strani kamada, zaradi katere so naši kamadi edinstveni, vam omogoča, da vsako jed spremenite v pravo okusno senzacijo. Z dozatorjem sekancev dodajate les za dimljenje, ne da bi morali odpreti pokrov, in tako ne izgubite toplote. Dostop do dozatorja je dvojno izoliran, zato lahko kamado upravljate, ne da bi si opekli prste. Drsnik za zrak, ki ga najdete na samem dnu, je sestavljen iz več majhnih zračnih luknjic. Tako lahko zelo natančno uravnavate temperaturo!

Model LARGE je standardno opremljen s tesnilom iz steklenih vlaken, ki zagotavlja optimalno zadrževanje toplote. Po obdobju intenzivne uporabe je treba to tesnilo zamenjati. Naši kamadi so seveda odporni na vse vremenske razmere, z lepim zaščitnim pokrovom pa si zagotovite optimalno zaščito in praske ne bodo več sovražnik. Ta prevleka je prav tako izdelana iz najboljšega materiala, da bo vaš kamado po vsaki hudi zimi pripravljen na optimalno uporabo.


Yakiniku dobesedno pomeni meso na žaru in izvira iz Japonske. Ta kultura je znana po prefinjeni tehniki kuhanja in okusni hrani. Kamado je žar japonske zasnove in je pravzaprav celotna kuhinja v eni napravi. Ne glede na to, ali želite kuhati »low & slow«, na hitro pripraviti steak na visoki temperaturi ali preprosto pripraviti okusno pico, vas kamado YAKINIKU nikoli ne bo razočaral!

Vsi kamadi YAKINIKU® imajo razkošno črno barvo in so izdelani iz najboljših materialov. Zaradi kombinacije izjemno debele keramike in kordierita je kamado odporen na vse vremenske razmere. Uporaba nerjavnega jekla tipa 304 zagotavlja dodatno toplotno odpornost. Na vrhu kamada se nahaja regulator za nadzor toplote, ki omogoča natančen nadzor temperature. V notranjosti regulatorja je ''zapora'', ki preprečuje, da bi se regulator odprl, ko odprete pokrov kamada. Na zadnji strani kamada so tečaji, ki so nameščeni pod pokrovom. Tako so tečaji zaščiteni pred vsemi vremenskimi vplivi in so zato bolj odporni proti rjavenju. Tečaji na našem kamadu so nagnjeni pod kotom, zato ga z majhno silo zlahka odprete.




Dodatna oprema Yakiniku Large