Yakiniku wok ponev | large

Proizvajalec: Yakiniku
yakiniku-wok-ponev-medium-1.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-2.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-3.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-4.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-5.jpg
previous arrow
next arrow
yakiniku-wok-ponev-medium-1.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-2.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-3.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-4.jpg
yakiniku-wok-ponev-medium-5.jpg
previous arrow
next arrow

Ponev YAKINIKU® wok je odličen dodatek k vašemu kamado žaru. Ponev je izdelana iz ogljikovega jekla. Zaradi tega je ponev razkošnega videza in izjemno odporna na vročino. V kratkem času lahko pripravite okusno jed, možnosti pa so neskončne!

Ponev wok uporabljate v kombinaciji z nastavkom YAKINIKU® Vulcano. Vulcano ustvari zožitev, ki omogoča, da veliko kisika vstopa od spodaj in malo izstopa na vrhu. Tako se ustvari koncentrirana toplota, ki je popolna za cvrtje vseh vrst jedi. Ta ponev vok je primerna za kamado LARGE ali večje, ima premer 40 cm, debelino 1,6 mm in težo 2,1 kg. Ponev wok je izdelana iz ogljikovega jekla in je standardno opremljena z oljem proti rjavenju, ki jo varuje pred oksidacijo do prve uporabe.

Vzdrževanje

Preden začnete uporabljati svoj novi vok, ga morate „prežgati“. To pravzaprav pomeni, da je treba ustvariti nelepljivo prevleko, saj kovinski voki tega standardno nimajo.

Ko prejmete ponev wok, je že namazana s tovarniškim oljem. To je namenjeno preprečevanju rjavenja ponve na poti. To plast morate najprej zdrgniti z blazinico za čiščenje in vodo. Ko to storite, lahko začnete segrevati vok.

Vok postavite na visoko temperaturo in pustite, da se segreva približno 1 minuto. Da je vok dovolj vroč, boste vedeli, če na vok spustite nekaj kapljic vode, ki bodo takoj izparele. Vok odstranite z ognja in v ponev vok vlijte 2 žlici sončničnega olja. Ponev premaknite tako, da je celotna površina pokrita z oljem.

Zdaj je čas, da ponev znova premažete. Ponev ponovno postavite na močan ogenj in jo še naprej obračajte, da se segrejejo vsi deli ponve. Med tem korakom bo ponev nekoliko potemnela. To počnite približno 15 do 20 minut.

Nato vok ponovno operite samo z vodo in grobo krtačo ter ga posušite tako, da ga za 1 do 2 minuti postavite na nizko temperaturo, dokler voda v ponvi ne izhlapi.

Če želite vok odložiti za dlje časa, poskrbite, da ponev dobro namastite z naravnim oljem. V nasprotnem primeru tvegate, da bo ponev zarjavela.

Pranje

Vok vedno umivajte samo z vodo in gobo, nikoli pa z detergentom. Z detergentom namreč odstranite nelepljivo prevleko. Na ta način na voku ostane tanka mastna plast. Voka ne sušite s kuhinjsko brisačo, temveč ga za 1-2 minuti postavite na nizko temperaturo, dokler vsa voda ne izhlapi. Ta mastna plast se med tem segrevanjem potegne še bolj v ponev, kar pomaga pri nelepljivem premazu.

Cena: 39

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


Dodatna oprema Yakiniku large