Keramični žar Yakiniku LARGE kamado solo complete + pro set 49 cm

Proizvajalec: Yakiniku
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-1.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-2.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-3.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-4.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-5.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-6.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-7.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-8.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-9.jpg
previous arrow
next arrow
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-1.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-2.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-3.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-4.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-5.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-6.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-7.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-8.jpg
keramicni-kamado-zar-yakiniku-large-solo-basic-9.jpg
previous arrow
next arrow
Kamado LARGE YAKINIKU® je idealen kamado, če želite skupino prijateljev ali celotno družino presenetiti z okusnim obrokom. Z 49 cm veliko rešetko lahko brez težav pripravite več jedi hkrati.

Kamado LARGE ni brez razloga eden najbolj priljubljenih modelov v seriji. Za ljubitelje žara, ki imajo radi raznolikost in prilagodljivost, je to idealna izbira.

Z modelom complete prejmete kamado LARGE, brez podstavka in stranskih mizic ter profesionalni set. Pro set je nepogrešljiv za direktno in indirektno peko na žaru ter pripravo sestavin na različnih nivojih. Tako lahko na eni strani enostavno zapečete meso, na drugi strani pa nadaljujete s peko in tako dosežete popolno pripravo.

Ta velik kamado lahko kombinirate z litoželezno rešetko, da meso dobi pravi okus po žaru. Lahko pa uporabite tudi kamen za pico in kamado preprosto spremenite v pravo peč za pico.

Lastnosti:

  • Število oseb 6-8
  • Doživljenjska garancija *
  • Velikost 19" ≈ 49 CM.
  • Premer 56,1 CM
  • Površina žara v cm2 1885,74 CM²
  • Širina 56,1 CM
  • Globina 69,6 CM
  • Višina 83 CM
  • Teža: 70Kg
  • EAN 8720364495817

* Garancija na keramiko

Cena: 1349

Imate vprašanje oz. želite več informacij?


YAKINIKU Kamado large je najbolj priljubljen model v seriji. Z žarom te velikosti lahko brez težav postrežete veliko skupino prijateljev ali celotno družino.

Temu kamadu je priložen profesionalni set za dodatno prilagodljivost, saj omogoča peko na žaru na različnih nivojih. S tem kompletom je mogoče sestavine izpostaviti indirektnemu in direktnemu ognju. Tako lahko meso na eni strani hitro zapečete, na drugi strani pa ga še dodatno segrevate, da dosežete popolno pripravo.

Izbira med ribjimi, mesnimi ali vegetarijanskimi jedmi ni več težavna, saj lahko kamado large popolnoma prilagodite svojim željam. Kamado LARGE lahko preprosto prilagodite s priloženim profesionalnim kompletom, ki ga sestavljajo: večnivojsko dvigalo, polkrožne rešetke in polkrožni deflektorji toplote.

S profi kompletom imate takoj na voljo vse, kar potrebujete za kuhanje na neposrednem in posrednem ognju. Na indirektnem ognju lahko hitro skuhate ali popečete kose mesa. Na posrednem ognju se meso lahko kuha dlje, tako da vedno dosežete željeno kakovost. Ta način kuhanja lahko uporabljate tudi v kombinaciji z litoželezno rešetko, ki je posebej zasnovana za kamado LARGE. Ta pripomoček zagotavlja zelo lep odtis žara na mesu. Te črte ne zagotavljajo le odličnega okusa, temveč tudi ohranijo vse sokove v mesu.

S podstavkom in stranskimi mizicami lahko kamado preprosto postavite tudi na druga mesta na vrtu. Stranske mizice seveda povečajo prostor za shranjevanje, tako da imate vedno dovolj prostora za: pribor, dodatno meso ali dobro pivo.
Model LARGE je standardno opremljen s posodo za pepel in košaro za oglje za enostavno odstranjevanje pepela in oglja. Skratka, s kamadom YAKINIKU® ne dobite le visokokakovostnega izdelka, temveč tudi razkošen videz za vaš vrt ali letno kuhinjo. Tako kot pri XLARGE lahko tudi pri LARGE površino žara preprosto povečate z dodatno dvignjeno mrežo (ta mreža ni vključena v ta komplet). Dodatna dvignjena mreža zagotavlja dodatnih 70 % površine. Tako ločevanje med različnimi vrstami hrane še nikoli ni bila enostavnejša.

Odprtina na spodnji strani kamada, zaradi katere so naši kamadi edinstveni, vam omogoča, da vsako jed spremenite v pravo okusno senzacijo. Z dozatorjem sekancev dodajate les za dimljenje, ne da bi morali odpreti pokrov, in tako ne izgubite toplote. Dostop do dozatorja je dvojno izoliran, zato lahko kamado upravljate, ne da bi si opekli prste. Drsnik za zrak, ki ga najdete na samem dnu, je sestavljen iz več majhnih zračnih luknjic. Tako lahko zelo natančno uravnavate temperaturo!


Yakiniku dobesedno pomeni meso na žaru in izvira iz Japonske. Ta kultura je znana po prefinjeni tehniki kuhanja in okusni hrani. Kamado je žar japonske zasnove in je pravzaprav celotna kuhinja v eni napravi. Ne glede na to, ali želite kuhati »low & slow«, na hitro pripraviti steak na visoki temperaturi ali preprosto pripraviti okusno pico, vas kamado YAKINIKU nikoli ne bo razočaral!

Vsi kamadi YAKINIKU® imajo razkošno črno barvo in so izdelani iz najboljših materialov. Zaradi kombinacije izjemno debele keramike in kordierita je kamado odporen na vse vremenske razmere. Uporaba nerjavnega jekla tipa 304 zagotavlja dodatno toplotno odpornost. Na vrhu kamada se nahaja regulator za nadzor toplote, ki omogoča natančen nadzor temperature. V notranjosti regulatorja je ''zapora'', ki preprečuje, da bi se regulator odprl, ko odprete pokrov kamada. Na zadnji strani kamada so tečaji, ki so nameščeni pod pokrovom. Tako so tečaji zaščiteni pred vsemi vremenskimi vplivi in so zato bolj odporni proti rjavenju. Tečaji na našem kamadu so nagnjeni pod kotom, zato ga z majhno silo zlahka odprete.
Dodatna oprema Yakiniku Large